24h-leirillä

Tiimijakso aloitettiin 24h-leirillä. Leiriä oli suunniteltu jo puolen vuoden ajan, ja sen toteutuksesta vastasivat oman lukiomme y-linjalaiset ja opettajat yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian opiskelijoiden sekä Ylötehtaan Marian kanssa. Koko ensimmäinen vuosikurssi oli koululla 24 tunnin ajan – miten se sujui?

Opiskelijat saapuivat koululle ruokailuun, jonka jälkeen siirryttiin auditorioon. Pientä jännitystä oli havaittavissa, sillä leirisääntöjen jälkeen auditoriossa paljastettiin tiimit, joissa opiskelijat työskentelevät tulevan jakson ajan. Jokainen ohjausryhmä sai oman värinsä (punainen, keltainen, sininen, oranssi, vihreä), ja jokaisesta ohjausryhmästä muodostettiin viisi tiimiä.

Ensimmäiset hetket auditoriossa ennen tiimien paljastamista. Kaikkia jännittää eikä vähiten opettajia!

Ensimmäiset hetket auditoriossa ennen tiimien paljastamista. Kaikkia jännittää, eikä vähiten opettajia!

 

Auditoriosta tiimit siirtyivät y-linjalaisten valmentajiensa kanssa ympäri koulua tutustumaan oman tiiminsä jäseniin. Opiskelijoille jaettuihin leiripasseihin piti myös keksiä tiimin nimi. Tämä tuntui olevan leirin vaikein osio… Ensimmäinen ajatus ei ehkä ollut se, johon lopuksi päädyttiin.

Tiimin nimi on Epigrammatical... ei vaan Sälekaihtimet!

Tiimin nimi on Epigrammatical… ei vaan Sälekaihtimet!

 

Iltapäiväksi Proakatemian opiskelijat olivat järjestäneet tiimeille rastit aiheista tiimiroolit, palaute, tiimiytyminen, esiintyminen ja tiimiliideri. Jokainen rasti valmensi siis tulevaa jaksoa varten! Iltapäivän edetessä tiimitoiminta parani. Ensimmäisten rastien hiljaisuusongelmaa ei ollut havaittavissa enää kellon lähestyessä päivällisaikaa.

Viiden maissa koittikin monien odottama ruokahetki, jonka jälkeen opiskelijat varasivat majoituspaikan 2. kerroksen luokkatiloista. Majoittautumisen jälkeen tiimiläiset siirtyivät takaisin aulaan tekemään julisteita, joihin koottiin iltapäivän rasteilta kertynyttä tietoutta omasta tiimistä.

Julisteesta tuli löytyä monenlaista tietoa ja tietenkin tiimiselfie! Kuvassa Leijonat-tiimi.

Julisteesta tuli löytyä monenlaista tietoa ja tietenkin tiimiselfie! Kuvassa Leijonat-tiimi.

 

Iltapäivän rastit olivat asiapitoisia, mutta iltarasteilla tiimit pääsivät kilpailemaan toisiaan vastaan. Lajeina olivat viesti, Alias, SingStar, murhamysteeri sekä ulkopelit.

Viestin osioita olivat mm. pussijuoksu, kuperkeikat, ryömiminen ja pallonheitto. Säde hoitaa ryömimisosiota menestyksekkäästi.

Viestin osioita olivat mm. pussijuoksu, kuperkeikat, ryömiminen ja pallonheitto. Säde hoitaa ryömimisosuuttaan menestyksekkäästi muiden odottaessa vuoroaan.

 

Rastien ja iltapalan jälkeen oli aika siirtyä iltapesulle ja omiin majoitusluokkiin.

Näillä pedeillä kelpaa nukkua!

Näillä pedeillä kelpaa nukkua!

Ei vaan välttämättä nukuta...

Ei vain välttämättä nukuta…

 

Hiljaisuus oli määrätty tulevaksi puoliltaöin, ja opettajat oli määrätty valvomaan tätä hiljaisuutta.

Aamulla oli herätys klo 7, luokkien siistiminen ja aamupala. Klo 8.15 opiskelijat istuivat taas auditorion penkeillä. Jokainen tiimi esitteli jäsenensä ja julisteensa.

Esittelyvuorossa Team Yks.

Esittelyvuorossa Team Yks.

 

Pienen tauon jälkeen tiimiläisille annettiin yhteispalaute esityksistä ja leirin parhaat palkittiin:

Paras ryhmähenki: Vihreät Ensimmäiset

Paras ryhmähenki: Ensimmäiset (vihreät)

Iltarastien paras tiimi: Tiikerit

Iltarastien paras tiimi: Tiikerit (keltaiset)

Aamun paras esitys auditoriossa: 2 on 1 (oranssit)

Aamun paras esitys auditoriossa: 2 on 1 (oranssit)

 

Yle Tampereen radion toimittaja Anne Savin kävi jututtamassa opiskelijoita myös keskiviikkoaamuna. Viisi reipasta opiskelijaa kertoivat suorassa lähetyksessä tunnelmiaan 24h-leiriltä ja odotuksiaan tiimijaksolta. Opiskelijat kertoivat 24h-leirillä olleen mukavaa. Hienoa heidän mukaansa oli, että oli saanut tutustua uusiin ihmisiin. Opiskelijoiden mukaan 24h-leiri oli todellakin kannattava, koska sitä kautta tiimi oli tiiviimpi. Opiskelijat kertoivat myös tunnelmiaan, kun kuulivat tiimijaksosta ja 24h-leiristä. Ensin ne saattoivat aiheuttaa jännitystä ja epäluulojakin, mutta leiri osoittautuikin kivaksi ja kaikki haastatellut lukiolaiset odottavat innokkaasti tiimijakson alkua. Miksikö? ”Koska tällaista ei ole ollut aiemmin ja tämä on niin erilaista.”

Viimeisenä tehtävänään leirillä opiskelijat istuivat hetken omien tiimiopettajiensa kanssa. Tämän jälkeen sai lähteä kotiin nukkumaan ja valmistautumaan seuraavan päivän koitoksiin.

Mainokset

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s