Muumit laaksossa?

9333945873_f3d4de2cee_n

Tiimijakson pari viimeistä viikkoa on kulunut mielenterveyden parissa. Ensin edettiin teemalla Kerro, kerro, kuvastin. Opiskelijat tekivät matkaa itsetuntemuksen kasvattamiseen myös kuvataiteen kautta: minävihkon avulla pohdittiin minuuden eri puolien ilmentämistä erilaisia tekniikoita hyväksi käyttäen. Viikkotehtävän avulla harjoiteltiin lehden toimittamista. Tiimit toteuttivat e-lehden, jonka pääteemana oli psyykkinen terveys ja hyvinvointi. Lehti sisälsi seitsemän erilaista tekstilajia, joista yksi oli biologiaan liittyvä artikkeli uuden, fiktiivisen eläinlajin makroevoluutiosta. Yksi teksti tehtiin englanniksi. Lisäksi lehdestä löytyi matematiikan pulmasivu. Opiskelijoiden suunnittelemat pulmat testattiin seuraavan maanantain matematiikan testissä. Pieni joukko opiskelijoita tutustui lehden tekemiseen myös Ylöjärven Uutisten toimituksessa.

lehti uutiset

Viime viikon teemana oli Muumit laaksossa. Viikkotehtävän eli mielenterveyskampanjan tuloksia on ensi viikolla nähtävillä Ylöjärven lukion Facebook-sivulla. Siellä olevista kampanjavideoista valitaan tykkäämisten perusteella yksi kampanja toteutettavaksi. Kampanjan kummiksi saimme opiskelijoiden hyvinvointia ja elämänhallintaa tukevan Nyyti ry:n. Opiskelijoita johdateltiin aiheeseen asiantuntijoiden avulla. Nuorisopsykiatrian osastonhoitaja Nina Nordlingin kanssa pohdittiin mitä voi tehdä, jos on huolissaan omasta tai läheisen mielenterveydestä. Terapeutti Päivi Niemen luento johdatteli mielenterveyden perustaan, itsetuntoon.

nina   päivi

Kuvataidepajassa saatiin ohjausta videotyökalun käyttöön. Biologian pajoissa perehdyttiin tällä viikolla mikroskooppien avulla kasvien rakenteeseen ja evoluutioon.

mikroskooppi   lisää

Tiimijakso alkaa nyt lähennellä puoliväliä. Monet tiimit ovat päässeet työskentelyssään hyvään vauhtiin. Lennokasta ideointia ja hyvää yhteistyötä on ilmassa, mutta useimmat tiimit käyvät läpi myös hankalia vaiheita. Ongelmat liittyvät mm. oikeudenmukaiseen työnjakoon, kommunikaatioon ja vastuunkantoon. Nämä hankalat vaiheet ovat kuitenkin tarpeellisia – ellei jopa välttämättömiä – tiimin kehittymisen kannalta. Mikäli näitä haasteita työstetään onnistuneesti, on mahdollista päästä työskentelyssä ihan uudelle tasolle. Helppoa se ei ole, mutta hankaluudet ja niiden selvittäminen kehittävät tärkeitä elämäntaitoja, joita tarvitaan monessa käänteessä tulevaisuudessa.

Satu Honkkila

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s